%

Strandstuvikens Camping, Nyköping

Strandstuviken Camping

Hos Strandstuvikens Camping hamnade vi under ett av våra små äventyr i Östergötland, närmare bestämt när vi letade Smultronställen längs utflyktsvägen. Att hitta till campingen är ganska enkelt egentligen, då det är bra skyltat egentligen var man än kommer ifrån. Dock är vägen fram till själva campingen ganska liten, emellanåt grusbelagd, och det är lite en känsla av att vi är påväg till världens ände innan vi nådde fram. När vi kommer nästan hela vägen fram till campingen delar sig vägen i två, där ena vägen går till Strandstuviken, och den andra till Örstig Camping som drivs av Caravan Club. Denna gång valde vi Strandstuviken, av egentligen ingen särskild anledning alls.

Döm av vår egen förvåning när vi kommer hela vägen fram till grindarna och Martin utbrister ”Men…här har ju jag varit förut!”. Det visar sig då att det är samma camping som Martin bodde på när han för några år sedan var med och tävlade i finalen i SM i Gäddfiske (ja, det finns en sån tävling). Märkligt att han inte kände igen varken namnet på campingen eller vägen till den förrän vi var ända fram vid portarna.

Hur det gick i tävlingen? Fullständigt åt skogen, men den storyn tar vi en annan gång.

Pärlan_strandstuviken

Ankomsten till campingen börjar väldigt bra, då vi möts av en mycket trevlig och välkomnande kvinna i receptionen. Jag frågar när sista utcheckningen är under morgondagen, då vi tänkt oss ta en lugn morgon då inget särkskilt var planerat. Jag får till svar att ”egentligen är det klockan 15, men det är ju söndag imorgon så ta den tid ni sjävla vill”. Mer kan man ju knappast begära som svar som gäst, riktigt snyggt!

Campingen har ett superfint läge precis bredvid havet. Vi testade aldrig att bada, men vi kan föreställa oss att den lilla viken ganska snabbt blir varm under sommaren då den ligger skyddat från stora havet. Det finns också en liten lekpark och en barnhinderbana att roa sig med, till Noomies stora lycka. Campingen är väldigt familjevänlig överlag, vilket också märks då det fanns jättemånga kompisar för henne att leka med. Lowe, som hittade sandlådan, var mer än nöjd med tillvaron han också.

Service på Strandstuviken

Servicehusen är överlag fräscha, och städrutiner verkar fungera bra. Delar av dem känns dock lite slitna, och skulle vara behov av lite puts och fix. Diskar gör vi vid fasta diskbänkar utomhus under tak, vilket vi tycker är mysigt. Dock ställer vi oss lite frågande till om antalet diskplatser verkligen räcker till när det är mer folk på campingen. Det var inga problem för oss, då vi var där tidigt på säsongen med ganska lite beläggning. Men vi kan tänka oss att det blir svårt att få plats att diska strax efter lunch under högsäsong.

Som barnfamilj så uppskattar vi såklart lekmöjligheterna för barnen, och det finns även ett litet minilivs lättillgängligt på campingen som är perfekt när man glömt köpa salt, eller barnen är glassugna. Priset om 330 kronor per natt ink el är kanske lite i överkant, men ändå okej. Under midsommarveckan tar de dock 380 kronor per dygn, vilket i alla fall för oss är för mycket i förhållande till vad som erbjuds.

Vi kan absolut tänka oss att återvända till Strandstuviken, då de erbjuder en familjevänlig camping till rimligt pris. Närheten till Nyköping, Oxelösund, Kolmården och Utflyktsvägen gör att det finns mycket i området värt att utforska. Då är Strandstuvikens camping en alldeles utmärkt utgångspunkt.

Lekplats_strandstuviken