%

Södra Hamnen, Motala

Vi besökte Södra Hamnen i Motala som en del av ett av våra nyårsfiranden husbilen som du kan läsa om här. Läget för denna ställplats är helt fantastisk, med en magisk utsikt över Sveriges vackraste sjö och Motala stad. Att sitta inne i den varma husbilen samtidigt som nyårsfyrverkerierna färgade himlen över sjön kan inte beskrivas som något annat än helt magiskt.

Ställplatsen som sådan är ganska enkelt ordnad, med platser som är anlagda med grus för att minska risken för lervälling. Det regnade en del när vi var där, samt att det gjort så flera veckor innan vilket gjorde att några delar ändå var leriga. Dock inte på en nivå så att det faktiskt utgjorde ett problem, så länge man bara såg upp med vart man satte fötterna. Samtliga platser har tillgång till el, vilket ingår i priset om 250 kronor per natt. 

Service på Södra Hamnen i Motala

Ställplatsen har också ett servicehus med fri tillgång till toalett, dusch, dricksvatten och latrintömning. Trots att det var total lågsäsong när vi var där var allting städat och frächt på en nivå som är bättre än de flesta campingplatser. Betalar gör man smidigt med swish enligt information på en tavla på servicehuset. När man betalar får man ett SMS med kod så att man får tillgång till serivcehuset. Ska vi hitta något som går att förbättra, så skulle det vara en plats att kunna diska också, det vore verkligen pricken över i. 

Man tar sig in till Motala stad på bara ett par minuter genom att gå eller cykla. Inom en kilometer hittade vi två lekparker, mataffär och restauranger. Man måste vara införstådd med att ett så här bra läge, med närhet till allt, tycker vi helt klart är värt att betala för.

Sammantaget en av de absolut bästa ställplatser vi stått på hittils. Bra service, rimligt pris och ett fantastiskt läge. Hit kommer vi att återvända, och vi kan rekommendera detta starkt. Vill man så går det även att förboka en plats på http://sodrastrand.com/ , vilket kan rekommenderas åtminstone på sommarhalvåret då vi inbillar oss att ett sånt här ställe måste var fullsmockat då.