%

Evedals Camping, Växjö

Evedals Camping

Evedals Camping hamnade vi mitt i vintern under en av våra nyårsresor. Vi har såklart tagit hänsyn till detta i vår bedömning, då alla faciliteter och aktiviteter såklart inte var öppna när vi var där.

Ankomsten till campingen börjar fint, då vi möts av en reception som är öppen och bemannad trots tiden på året. Inne i den lilla butiken möts vi av två herrar, båda lika glada och positiva. Ett mycket bra bemötande som gjorde att vi kände oss välkomna redan från start, snyggt jobbat grabbar! Vi föreställer oss att jobbet som campingvärd kan vara ganska långsamt under vintertid, men då gäller det ju att vara med i matchen när gästerna väl kommer. Detta lyckades personalen på Evedals Camping mycket bra med. Incheckningen går smidigt, och vi kan välja i princip vilken plats vi vill på campingen. Vi var inte helt ensamma, men det var inte många bilar och vagnar förutom vår.

Utmärkt bad Evedals Camping

Platserna i sig är väldigt väl i ordning. Platsen där man ställer bilen är asfalterad, och övriga platsen är gräs. Trots en vecka innan med väldigt mycket regn och snöblandat regn, var platsen i gott skick och utan en massa lera. El fanns också på de flesta platser. Det fanns även gott om plats för Shaggy att springa i sin lina runt bilen, så tomterna kändes gott och väl tillräckligt stora. Upplevelsen av detta kan förstås ha förstärkts av att beläggningen inte var så hög.

Service på Evedals Camping

Servicehusen är överlag väldigt fräscha, om än delvis av det enklare slaget. Duscharna och toaletterna är av ”bås”-typ, men fyller väl sitt syfte. För att duscha behöver du ett särskilt duschkort, vilket vi skippade då vi bara skulle stå en natt. Allt känns dock, trots vintertid, väldigt väl omhändertaget och fräscht. Att det finns flera familjerum med dusch och toalett drar upp betyget från oss som barnfamilj, då det underlättar campinglivet rätt så rejält.

Vad gäller aktiviteter så erbjuds väldigt mycket olika saker på Evedals Camping. Vad sägs om fotbollsbiljard, minigolf, en båttur eller ett besök i en relaxavdelning? Nästa gång tror jag bestämt att vi tar med oss barnvakt, så att vi kan parkera en stund i relaxen. Hur mycket som helst att aktivera sig med, vilket gör att vi ser fram emot att besöka campingen igen under sommaren. Dessutom en superfin strand där vi föreställer oss att man kan spendera många lata dagar i solen.

Ska vi lämna ett önskemål så blir det att campingen utvecklar sina lekplatser litegrann. Det finns idag gungor och någon enstaka leksak, men där underhåller sig ungarna inte jättelänge. Satsa hellre på en stor lekplats med häftiga grejer att leka med, än flera små. Linnéa tyckte inte heller att latrintömningsrummet kändes så fräscht (tur att man inte spenderar någon längre tid där 😉 ). Däremot stort plus för att det finns en CamperClean-maskin.

Prismässigt ligger en plats på 240-310kr utan el och 280-350kr med el beroende på säsong. Med tanke på hur mycket som faktiskt erbjuds på campingen, hur fräscht och städat det känns, och det supertrevliga bemötandet så känns detta fullt rimligt.

Åker vi neråt Småland igen så är det definitivt värt att ta ett stop på denna fina familjecamping. Ett rikt utbud av aktiviteter, fräscha och städade anläggningar och framför allt det varma välkomnandet är det som gör att vi fått ett mycket gott intryck av denna camping.

Lekpark Evedals Camping