%

Älgbergets B&B

Älgberget B&B är utan tvekan en oas. Det lugn som infinner sig när man pakerar bilen på den lilla gården är svårslaget. Vi kom till ställplatsen  ganska så sent på kvällen, så första kvällen var det mest bara att laga middag och sova. Det häftiga var att vi hittade denna ställplats på bästa husbilsvis, med andra ord ett ”Oj, där sitter en skylt mot ställplats, den tar vi.” Precis sådär spontant som det ska vara. Men att sedan få vakna med utsikt över de fina hästarna som betar i hagen bredvid var helt klart supermysigt. Ställplatsen ger väll lite ”lantlig miljö” ett ansikte, och som namnet antyder så finns det även en Bed & Breakfast.

Dagen efter tog vi en promenad ner till den lilla sjön (till Shaggys stora glädje) mest för att få röra på oss lite. Om det var idylliskt innan så var det ju ingenting mot den undangömda lilla badplatsen som stigen tillslut, efter en rätt så rejäl promenad, ledde fram till. Hade det inte varit för att regnet gjorde sig påmint så hade vi nog stannat nere vid sjön en stor del av dagen. Omgivningarna är helt klart det absolut bästa med Älgberget B&B.

Prisläget var också helt ok, 200kr per natt för platsen, 40kr extra för el. I priset ingår dusch och vatten. Vi valde också att ta en frukost på vandrarhemmet, det kändes dock inte lika prisvärt. Vill minnas att det kostade mellan 50-70kr per person, och var helt okej, men inte märkvärdigare än att vi kunnat fixa det själva i husbilen. Det som var desto mer värt var att vi fick en pratstund med hon som driver stället, Maria. Bara under den rätt så korta frukosten delade vi många skratt och pratade allt från husbilsåkande till företagande och barnuppfostran. Har vi vägarna förbi, så tar vi absolut en tur förbi Älgberget igen! Mer om hur vi hamnade där från början hittar du här.