Ett snabbtips från oss angående gasolpåfyllning. Gasolen är ju särskilt viktig för oss som även campar på vintern, då man såklart inte vill riskera att frysa. Stundtals kan det gå ganska bra mängder med gasol på vintern, och det är därför såklart av intresse att hitta billigaste möjliga sättet att fylla på.

Vårt överlägset bästa tips här är att använda sig av en gasolpåfyllare, det vill säga att inte byta flaskor utan att fylla på de man har. Fördelen med detta är att du dels endast betalar för den gas du faktiskt förbrukat, dels att de även har ett väsentligt lägre pris än aktörer där man byter flaskor.

Senaste påfyllningen gjorde vi hos Gasolkungen i Kalmar. Detta var i en klass för sig då de har sin anläggning på en rastplats precis utmed motorvägen. Vi fyllde en helt tom flaska samt 4 kg i en halvfull. Så drygt 15 kg gasol för 350 kronor. Det är extremt svårslaget med tanke på vad utbytesanläggningarna tar (typ Byggmax). Påfyllning och betalning på under 5 minuter och kanonservice. Imponerande!

Gasolkungen Kalmar

Gasolkungen finns även i Kristianstad, men den anläggningen har vi inte testat. Vanligtvis använder vi oss av Gasolfyllarna, eftersom de finns i vår närhet med anläggningar i Linköping, Norrköping, Örebro och Stockholm. Ett liknande koncept som har fungerat precis lika bra. Dessa brukar dock ligga mer ut på ett industriområde eller liknande, och därav inte riktigt lika smidigt som Gasolkungen, Dock fortfarande helt klart värt den lilla omvägen med tanke på pris och prismodell för gasolpåfyllning.