Efter att ha spenderat ytterligare en natt hemma hos Linnéas syster bestämde vi oss för att det var dags att röra på sig igen. Herregud, två nätter på samma ställe är ju nästan någon form av rekord ;). Skämt åsido valde vi att styra norrut igen, närmare bestämt mot Växjö. Vi bestämde oss för att ta in på camping, mest för att ungarna skulle få leka av sig litegrann, och landade därför på Evedals Camping

Att bo på camping mitt i vintern är ju även det lite speciellt, vilket man får räkna med när man väljer att åka husbil året runt som vi gör. Många campingar har ju inte öppet överehuvudtaget, och på de som har det får man justera sina förväntningar på service utefter säsong. Vi hade en bra vistelse på Evedals, och kommer att komma tillbaka under sommaren för att testa sommarutbudet. 

Evedals Camping Minigolf

Tyvärr var ju kanske inte lekparken på campingen riktigt vad vi hade hoppats på. Dagen som kom bjöd dessutom på generöst med minusgrader, varpå stå och frysa i en lekpark inte kändes superlockande. Vi bestämde oss därför att ta en chansning och bege oss till Leos Lekland i Växjö. Väldigt många lekland har haft stängt för spontanbesök på grund av pandemin. Leos har dock löst det bra genom att bara sälja ett visst antal biljetter, och då endast på förköp. För oss vuxna inga som helst problem att hålla avstånd, och två ungar med lycka som spritter i kroppen. Dessutom inte helt fel att få röra lite på sig efter många timmar i bilen.

Leklandet i Växjö kändes väl omhändertaget och välskött. Kanske kan man tycka att Leos vid det här laget kunde ha uppdaterat sina koncept lite vid det här laget, då det känns som att de sett mer eller mindre likadana ut sedan de öppnade. Å andra sidan så bryr ju sig inte ungarna ett skit om det, utan har lika kul ändå. Så varför ändra på ett vinnande koncept egentligen.

Ruschkana Leos Lekland

När vi drog vidare ställde vi färden mot Värnamo egentligen av den enkla anledningen att vi ville besöka Boligheter i Värnamo. Denna superfina inredningsbutik har en av våra närmsta vänner Jenny öppnat, men då vi flyttat till Linköping så har vi inte haft tillfälle att faktiskt titta in. Vi är ju knappast objektiva i frågan men: WOW! Nu är vi inte inredningsfotografer någon av oss, så bilderna gör inte butiken rättvis. Men har ni vägarna förbi, se till att titta in till Jenny, och följ gärna Boligheter i Värnamo på Instagram. Engagemanget hon har för det hon gör är helt klart svårmatchat!

Boligheter Värnamo
Leksaker Boligheter Värnamo
Inredning Boligheter Värnamo

Idag har vi parkerat intill min mors sommarstuga. Nu ska vi träffa henne ett par dagar, jobba litegrann, äta lite gott och koppla av. Hennes stuga ligger sådär långt ut på landet, att om man går ut på natten är det så tyst att man nästan får ont i huvudet. Med andra ord är det svårt att inte koppla av.

Sedan tror vi att resan bär vidare till Örebro, men det får vi se.