Planeringen för sommaren har precis dragit igång här hemma, och vi har alla en sådan galen längtan efter att komma ut med Pärlan. Visst kommer det att bli flera småutflykter med husbilen till studenter, bröllop och annat. Men det som framför allt hägrar är såklart vår första ”stora” resa. Resan har ett bestämt mål: Husbil till Paris, med Disneyland som målet med stort M. En barndomsdröm för mig som helt enkelt är dags att uppfylla, och vi har svårt att tro att Noomie inte skulle samtycka. Men hur tar man sig med husbil till Paris?

Vi räknar med 2 dagar på Disneyland och 2 dagar i Paris. Ryktet säger ju att Disneyland ska vara svindyrt, och kikar man på deras hemsida verkar det stämma. Men som någon slags ”once in a liftime” vill vi ändå prova. Jag brukar säga att ”Kalle Anka och co”-tidningarna var de som på 90-talet lärde mig läsa, och i varenda nummer avslutade man tidningen med någon form av reklam för Disneyland i Paris. Än idag kan jag minnas sagoslottet som alltid var på bilderna, alla tävlingar jag skickade in till (och aldrig vann), och den fantasivärld som skapades kring denna nöjespark. Får vi nu möjligheten…då måste vi dit.

Men vad gör man mer i Frankrike?

Men sen då? Det är ganska mycket kvar av den åtminstone 3 veckor långa semestern. Vi har lyckats läsa oss till att om man gillar Champange och bubbligt vin (vilket både jag och Linnéa gör…galet mycket) så är staden Epernay i norra Frankrike är ett givet mål. Här kan man kanske spendera en dag. Normandie och Omaha Beach finns också med i planerna för att få se den historiska platsen för landstigning som innebar början på slutet av andra världskriget.

Några av de resmål vi tänkt oss hittils:

1. Paris
Disneyland är som sagt huvudmålet med resan, och utöver det räknar vi med ytterligare 2 dagar i Paris med Louvren, Triumfbågar, Eiffeltorn med mera. Det borde rent krasst inte vara några problem att fördriva en vecka i denna onekligen mytomspunna och speciella stad.

2.Epernay
Gilar man bubbligt vin och inte minst champange så har vi lyckats läsa oss till att det är hit man ska. Tur att nya husbilen har stort lastutrymme och hög lastvikt 😉 Den franska vinproduktionen är ju världsunik, och få drycker är väll så omtalat lyxiga som just champange.  

3. Omaha Beach
Självklart vill vi se den historiska landstigningsplatsen och början på slutet på andra världskriget. Europa bär på en spänannde, och bitvis skrämmande historia där det vore häftigt att faktiskt få se platsen som är så omtalad i både böcker och filmer.

Har du något annat tips på vad man bör se i Frankrike? Hemvägen tänkte vi ta via Bryssel och sedan vidare till Amsterdam. Vad finns det här att upptäcka? Hjälp oss med idéer, vi är öppna för alla förslag och gärna lite halvudda/knäppa grejer 😉

Vi vill också tipsa om den superbra Youtube-serien ”Gone Camping” som görs av camping.se

(För er som undrar, nej det finns inget samarbete mellan oss, vi bara gillar innehållet då det är mycket bra och inspirerande klipp)

Här hittade vi inspirationen bland annat för besöket i Epernay. Ett superbra format med små korta klipp som inspirerar och triggar reslusten, men ändå lämnar väldigt mycket kvar att utforska. Finns många avsnitt, både om Sverige och Europa, och rekommenderas starkt. Fantastiskt bra för oss som planerar resa med husbil till Paris och resten av Frankrike.

Vi har också börjat skissa på ett verktyg för att beräkna kostnaden för att resa med husbil till Paris och andra resor i Europa. Du också kan testa. Du hittar det här.