Ullared

Det ser ut att bli dåligt väder, och vad passar då bättre än en inomhusaktivitet som shopping i Ullared? De flesta har väll hört talas om GeKås i Ullared, många av er har säkert varit där. Har man inte varit där själv, så har man säkert inte missat TV-serien. GeKås (eller populärt kallat vid ortsnamnet Ullared) är oavsett ett sannerligen speciellt utflyktsmål. Ett enda stort varuhus i flera våningar, med allt från kläder, verktyg, fiskeprylar, leksaker till inredning och schampo.

Men ja, vi skulle väll ljuga om vi sa att alla delar av familjen är lika imponerade av valet av utflykt. Martin brukar, även i jobbet, citera GeKås VD Boris när man pratar om att känna sin verksamhet. I något avsnitt av TV-serien (som vi verkligen inte följer, men har råkat se någon gång) säger han nämligen att ”Efter 1,5 timme är mannen det största hotet mot vår verksamhet”. Det är såklart väldigt roligt sagt, men ack så träffsäkert.

Man bör vara medveten om att en  utflykt till Ullared är ett heldagsprojekt. Att ta sig igenom hela varuhuset  om man ska hinna titta på saker någorlunda i lugn och ro tar helt klart sin tid. För oss som barnfamilj blir det såklart en hel del tid på avdelningen för barnkläder, då detta faktiskt är en av de saker som fortfarande är rätt så billigt. I övrigt känns prisläget rätt så medelmåttigt. Som husbilsnördar passar vi också på att köpa på oss lite sånt man måste ha i bilen, typ toapapper avsett för campingtoaletter, toakem, lite smågrejer till köket och så vidare.

Övriga butiker och aktiviteter

Utöver själva GeKås har det växt upp en hel del butiker runtomkring varuhuset, eftersom att Ullared verkligen blivit en destination och turistmål. Utanför varuhuset finns allt från skobutiker till elektronikaffärer och jakt- och fiskeaffärer. Den sistnämnda till Martins stora glädje. Av någon anledning tyckte han dock inte att mitt ”Nu har du gått i din affär, så nu får jag gå i min affär”-resonemang höll riktigt. Tydligen var det inte ”fair” att jag fick byta 20 minuters fiskeaffär mot 9 timmar GeKås. Märkligt resonemang kan man tycka ;).

Som tur är för den här familjen finns det även ett brett utbud av restauranger och caféer. En sak är säker, om vi inte följer matmönstret hos ett spädbarn, typ mat varannan timme, så blir en utflykt oavsett tema inte rolig för någon. Här är det dock ganska lätt löst, och dessutom förhållandevis billigt. Martin gjorde ett försök att fly undan till sportbaren. Jag skrattade åt honom och sa att ”du är väll inte sportintresserad”, varpå jag fick det självklara svaret att ”nä, men jag är barintresserad”.

 

Nöjd Martin på Ullared

Update Ullared:

Några tusenlappar fattigare, imponerade över Gekås amningsrum på 4e vån, Noomie mest fascinerad över leklandet på samma våning. Nöjda med dagens inte så himla onödiga inköp (bäst var nog ett fodrat regnställ till Noomie!) och nu drar vi vidare till Gekåsbyn för att laga middag och slå läger för natten! Måste säga att både ställplatsen och campingen är några av de mest prisvärda vi någonsin besökt. Extremt välskötta anläggningar, som måste städas flera gånger per dag. Standarden på ställplatsen var nästan god nog för att kvalificera sig som camping. Campingen hade ett jättestort utbud med aktiviteter och saker för barnen.

Vi skulle helt klart kunna tänka oss att åka till Ullared och bo på campingen utan att ens besöka varuhuset (eller ja, Martin tror det i alla fall 😉 ).