Det är tydligen måndag kväll, och jag vet ärligt talat inte vilken dag som var vilken när jag tittar igenom bilder i telefonen.. Det är skönt och semestrigt att inte riktigt veta vilken dag som är vilken.

Imorse vaknade vi iallafall upp på en gård, och började dagen med frukostbuffe på Älgbergets B&B. Okej det fanns varken äggröra eller bacon, men det kändes lyxigt att någon annan fixat fram maten (och tog hand om disken!!) och ägaren, Maria, som vi blev sittandes o pratade en stund med, var såå trevlig och lättsam. Jag förstår att hennes B&B drivits lyckosamt i TIO år!

Söker man lugn och ro, vill man verkligen komma ut i naturen, och gillar man det lite mer familjära och lättsamma campandet kan vi verkligen rekomendera denna lilla pärla! Gårdagskvällen bjöd på en härlig promenad ner till en sjö, där man också kunde hyra båt för att fiska eller bara njuta av tystnaden. Vilka vyer! Och vilket gäng, Shaggy och Noomie körde kapplöpning på hemvägen med Martin som ständig kommentator. Själv bar jag Lowe i sjalen på magen och försökte att inte snubbla bland kottar och grenar.

Efter frukost, hundpromenad och obligatorisk ”röjja undan i husbilen” bar det av till dagens aktivitet; KOLLA PÅ HUSBILAR! Det har tydligen blivit en av Martins favoritsysslor, och jag kan hålla med om att det är ett bra tidsfördriv lite halvregniga dagar som denna. Noomie förstår sig dock inte på varför vi ska titta på husbilar när vi redan har en husbil. Det är väl en sån sak som vi kan komma ihåg från barndomen själv, det där med att TITTA PÅ saker utan att man behöver/ska köpa nått.

Urtrist! Hon kämpar dock på, och hon bedömmer husbilarna utefter hur bra utrustade de är. De får bra score för att det finns ”säng i taket”, ”hemlig dörr” (dvs dörr mellan toa o dusch som går att stänga så den skärmar av köksdelen från sovrummet….). Eller andra coola grejjer, som våningssäng, jättestort garage, eller fint tyg på stolarna.  Jodå, hon underhåller sig. Oftast är ju detta en helt gratis aktivitet, i alla fall så länge man inte köper nånting.

Well, vi har inte köpt nån ny husbil, men idag hittade vi faktiskt en som vi gillade riktigt mycket. För mycket, om jag ska vara ärlig. Vi ska ju inte köpa nån ny husis nu!! Och nej det lär vi inte göra heller, men drömma kan man ju XD Lär återkomma i den här frågan . 

Som lite pepp (läs: muta) till 4-åringen, och för att det hade blivit alldeles försent för att laga lunch. Blodsockret behövde höjjas hos samtliga, snabbt, blev det MAX till lunch. Tyvärr råkade vi på ett dåligt MAX där burgarna kändes som om de legat förlänge och pommesen kändes smaklösa.

Jag vet dock inte riktigt exakt vart vi var så ska väl inte hänga ut nån 😛 Noomie fick dock istället för en totalt oanvändbar plastig gubbe i fula färger, ett MUMIN-memo som vi såklart testade direkt! Bra där MAX, lite vettiga sysselsättningsgrejjer till barnen! Perfekt med tusen småbitar också när man åker husbil.. NOT XD