Det är söndag förmiddag, en ganska grådassig sådan, och vi sitter i husbilen på väg hemåt egentligen, efter en första vecka “till havs”. Vi har ju inte varit i närheten av hav egentligen, men jag vet inte vad jag ska säga… “Ute” låter så.. konstigt..


Vi har i alla fall haft en semestervecka i husbilen, bara vi, lilla familjen. Målet var att testa husbilen, vilken typ av campingar vi gillar, hur långt man kan åka innan barnen ger upp och.. ja sånt. Vi har letat lite inspiration dels i tidningar och bland reklam, dels hos stora husbilsåterförsäljare, dels internet. Vi hittade några söta bloggar och kom efter det på idén att skapa en blogg tillsammans, om våra resor och upplevelser. Det lär bli mest Linnéa som skriver, förmodligen för att Martin är den som oftast kör XD

Den här veckan då, började egentligen redan på lördagen när vi la nästan hela dagen på att packa in saker, fixa internet, fylla på vatten & tanka. Vi ville gå ner till husisen efter frukost på söndagen och bara dra iväg, och vi ville känna att vi hade allt med oss så jag kunde dubbelkolla hundrafjorton gånger. Vi glömde bara en sak, plattan. När vi insåg det kändes det som en mindre katastrof, men Noomie har varit helt fantastiskt duktig på att åka bil utan plattan! Hon har ritat och pysslat, sovit lite, och faktiskt hjälpt till med Lowe en del.

Vi har testat lite olika boenden under veckan, första natten blev det “fri camping” vid en liten sjö. Eller kanske stor sjö, jag har ingen aning, vet bara att campingplatsen var rätt liten. Det var bara vi där, och så ett par som fiskade en stund, men åkte hem i sin flashiga vita sportbil på kvällen.

Sen åkte vi till Karlstad, och en stor camping som jag hittat i nån broshyr. Tyvärr var det rätt ofräscht servicehus, en lekpark som Noomie inte riktigt klarade av själv, och det kändes trångt och överbefolkat. Campingen låg dock rätt fint, och på kvällen tog Martin en löptur och jag en promenad längs sjökanten. Det kändes som havet, fast det var ju “bara” Vänern.


Från den stora överbefolkade campingen drog vi sen vidare till Grums, och en liten “fiskecamping”, som inte direkt var överbefolkad. Det blev två nätter där. Martin o Noomie fiskade, jag gick långpromenader med Lowe i vagnen, och vi “shoppade” en heldag i Karlstad, både mat & lite nya skjortor till Martin blev det. Sen kände vi att det var dags för lite mer lek-vänlig semester för Noomies del, då det inte fanns så mycket att göra för henne på den lilla fiskecampingen.

Det bar av till Kristinehamn och Herrgårdscampingen, som vi verkligen gillade! Vi lyckades bo GRANNE med lekparken, och Noomie kunde gå dit själv (vilket hon såklart gjorde direkt efter frukost) och lekte ända tills det blev kallt på kvällen.

Vi har också gjort några småutflykter, som till Kristinehamns areana där Martin o Noomie först sprang sig svettiga bland uppblåsbara hinderbanor, och sedan badade vi alla 3 på badhuset. Lowe skulle fått premiärbada, men han sov så gott i vagnen XD
Ända tills jag skulle duscha såklart, då tjurade han lite (Noomie fick duscha med Martin, så jag hade i alla fall bara en unge att underhålla XD)

Och nu rullar bilen hemåt. Det är dags för Martin att jobba några veckor innan vi ska ut på nästa resa, och jag o barnen ska besöka släktingar o vänner för att inte förgås i lägenheten.
Planen nästa gång är att köra längs västkusten, dels se lite fina vägsträckor, mysiga campingar, bada i havet, fiska och bara få den där dyrbara tiden tillsammans.

Har ni nått tips på vart vi bör stanna? Lämna gärna en liten notis i kommentarerna 🙂 <3

Husbilsbus – Linnéa